Bilde3 akvedukt nye badeland

NYE BADELAND ÅPNER HØSTEN 2025

Du kan glede deg til svømmehall med 25 meters baner , 1, 3 og 5 meter stup, en flott velværeavdeling med forskjellige badstuer, kaldkulp, boblebad osv. Fra velværeavdelingen kan du svømme ut i akvedukten, et basseng som strekker seg over skiløypa og går ned mot elva Otra, der det også skal bygges en flott badstue få meter fra elvebredden.

Etter gjennomført forprosjekt i samspillsentreprise med BRG Entreprenør, er nå prosjektets utforming fastlagt i tråd med tidligere forutsetninger. Her vil vi få 25 meters basseng  med svømmebaner ,   1, 3 og 5 meter stup, en flott velværeavdeling med forskjellige badstuer, kaldkulp, boblebad osv. Fra velværeavdelingen kan en svømme ut i akvedukten, det vil si et basseng som strekker seg over skiløypa og går ned mot elva Otra, der det bygges en flott badstue få meter fra elvebredden. Prosjektet er tegnet av det danske arkitektkontoret ALL v/Kasper Lorentzen med flere.

Hovden Prosjektutvikling AS er eier av Hovden Badeland og produserer og leverer vannbåren energi til Badeland og nabobyggene – i dag ved hjelp av flisfyr, Når det nye Badelandet kommer i drift, vil det også få dekket sitt behov for energi til oppvarming ved at energianlegget utvides med energibrønner og luft-til-vann varmepumper.  Videre blir det installert solcelleanlegg på det eksisterende Badeland.

Totalentreprisekontrakt er nå inngått og med en pris som gjør at prosjektet kan gjennomføres innenfor rammen på NOK 142 mill eks MVA som ble fremlagt for kommunestyret  21. mars.

Det forventes tett bygg før vinteren og ferdigstillelse med åpning i 3. kvartal 2025.

Torvald Gautland, daglig leder i Hovden Prosjektutvikling AS og Hovden Badeland AS, sier «Hovden Badeland var en stor attraksjon da det var nytt for 33 år siden og jeg er overbevist om at dette prosjektet bidrar til at vi får en attraksjon på minst samme nivå.  Det blir et på alle måter godt prosjekt for både fastboende, skoleelever, hyttebyklarar og tilreisende når det står klart neste høst.»

Publisert i